TTC De Merel MTB Groep

MTB-Fietsgroep                                                                                                            

Veel clubleden rijden in het winterseizoen (van ongeveer 1 november tot 1 maart) op de MTB. Vaak wordt er op zaterdagmorgen een rondje Hilversum gereden. Afhankelijk van het weer kunnen daar gedeeltes met modder tussen zitten. Onderweg drinken we meestal koffie bij La Place Laren of bij Theehuis ‘t Bluk op de Larense heide. De MTB groep bestaat uit leden die houden van sportief biken, maar wel als groep: ‘samen uit, samen thuis’, is het motto. Dus wachten we of passen het tempo aan als het voor een aantal te moeilijk wordt. De gemiddelde snelheid op een MTB is sterk afhankelijk van het parcours en daardoor veel minder van belang dan bij wielrennen. De gemiddelde snelheid schommelt tussen de 16 en 22 km/uur.

Communicatie

De afspraken omtrent tijd en startplaats worden gemaakt in onze MTB appgroep. We gaan normaal gesproken altijd met de auto naar Hilversum en verzamelen doen we bij de oprit van de N201 naar Hilversum (Bushalte viaduct Vinkeveen). De startplaatsen zijn:

  1. Op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Beresteinseweg in ’s Graveland
  2. De parkeerplaats achter de snackbar aan de Noodweg bij Vliegveld Hilversum.

MTB-Vignet

We rijden door gebieden waar het MTB-vignet niet verplicht is. Echter heeft de stichting Goois Natuurreservaat de volgende voorwaarden opgesteld voor MTB-ers. Als mountainbiker mag je je begeven op wandel- en fietspaden. Mountainbiken buiten de paden is niet toegestaan. Iedereen moet zich wel aan de speciale MTB-gedragscode houden:

Kijk bij de buitencode voor gedragsregels.

Mocht je geinteresseerd zijn en zin hebben om een keer mee te fietsen, neem dan contact op met Jan-Willem Bouwman (mtb@ttcdemerel.nl) voor meer informatie.