Algemeen

Toer Trim Club De Merel, opgericht in 1976, is een bloeiende wielersportvereniging in de gemeente De Ronde Venen, met meer dan 130 leden. Het doel van de vereniging is om leden de mogelijkheid te bieden de wielersport op eigen niveau te beoefenen. TTC De Merel is een fietsvereniging die recreatief fietsen hoog in het vaandel heeft staan. TTC De Merel is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie, de NTFU. 

Op zondag wordt er in groepsverband een tocht van 70 tot 90 kilometer gefietst. Gestart wordt om 8.30 uur bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, MijdrechtEr wordt gereden in twee groepen. Groep A rijdt met een snelheid tussen de 28 en 34 km per uur, groep B met een snelheid van 24 tot 30 km op de teller. In de maanden november tot en met februari wordt er gestart om 9.30 uur.

De senioren fietsen met elkaar op donderdag. Gestart wordt om 9.30 uur bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, Mijdrecht. Op donderdagen tijdens het winterseizoen van 1 november t/m eind februari wordt er gestart om 10 uur. De afstand is zo'n 80 tot 100 kilometer. Soms wat meer, soms wat minder. De snelheid bedraagt maximaal 25 km/uur.

Van maart t/m oktober wordt er regelmatig een toertocht in groepsverband gehouden, waaraan ook niet-leden van TTC De Merel kunnen meedoen. De afstand varieert hierbij van 90 tot 150 kilometer. Kijk hiervoor op de kalenderSoms in groepsverband, soms uitgepijld en met een routebeschrijving. Leden van fietsverenigingen krijgen daarbij korting op het inschrijfgeld. Voor Merel-leden zijn sommige ritten gratis. Klik HIER voor meer informatie over deze tochten.  

Vanaf april wordt er, zo lang het licht is, ook op woensdagavond gefietst.Op diverse dagen in de week (zondag, woensdagavond en donderdag) houden we clubtochten voor verschillende niveaus. Klik HIER voor informatie over de starttijden en startlocaties, en voor meer achtergrondinformatie over de verschillende groepen.

Natuurlijk wordt er ook buiten verenigingsverband met elkaar gefietst. Bij een vereniging doe je immers snel nieuwe fietsvrienden en -vriendinnen op. TTC De Merel organiseert ook fietstochten voor recreanten en gezinnen. Met afstanden van onder andere 35 en 50 kilometer. Op lokale media zal hiervoor tijdig een persbericht worden uitgegeven.

Heb je belangstelling? Meld je gewoon op tijd bij de startlocatie en fiets een paar keer vrijblijvend mee. Waarschijnlijk bevalt het je direct al en wil je lid worden van onze vereniging. Klik HIER om te zien hoe je lid wordt. We hopen je snel een keer te zien bij een van onze fietstochten.

Trimloop 
TTC De Merel is een fietsvereniging. Eens per jaar echter organiseren wij ook een trimloop, namelijk de PK Sport Bosdijkloop. Deze loop bestaat uit een halve marathon (21,1 km) en een 10 km-loop, en wordt gehouden op de derde zondag van februari. Er zijn ook afstanden van 5 en 1,7 kilometer, de laatste speciaal voor de kinderen. Voor informatie over de PK Sport Bosdijkloopbosdijkloop@gmail.com of twitter: @Bosdijkloop. Of klik HIER voor meer informatie over de eerstvolgende PK Sport Bosdijkloop.