Activiteiten

TTC De Merel houdt veel activiteiten op fietsgebied. In clubverband fietsen we op zondag, donderdag en woensdagavond (afhankelijk van het seizoen). Daarnaast fietsen we natuurlijk op alle dagen van de week, alleen of met fietsvriend(inn)en. Hieronder leggen we de verschillende soorten ritten uit.

Zondagsclubrit
Het hele jaar fietsen we op zondag clubritten. Aan deze ritten mag alleen worden deelgenomen door leden. Maar belangstellenden die een keer willen meefietsen om te kijken hoe het is om lid te zijn van een fietsvereniging, zijn welkom. Meld je bij de start dan wel even bij de toerleider. Je merkt vanzelf wie dat is. Of neem vooraf contact op via de website (op de startpagina de button "Lid worden"). De te rijden afstand ligt tussen 70 en 90 kilometer. In het fietsseizoen (begin maart tot eind oktober) rijden we in twee groepen. Groep A houdt een snelheid aan tussen de 28 en 34 km per uur. Groep B met een snelheid tussen de 24 en 30 km per uur op de teller. We starten om 8.30 uur bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, Mijdrecht. Onderweg is er een koffiestop. Tijdens het winterseizoen rijden we met één groep. We starten dan om 9.30 uur. 
Op zondagen dat er door TTC De Merel een toertocht onder auspiciën van de NTFU wordt gehouden, vervalt de clubrit. De NTFU-toertochten van TTC De Merel vindt u in het Toerprogramma.

Donderdagrit
Het gehele jaar, als het weer het toelaat, rijden de senioren op donderdag een rit. Iedereen is echter welkom. Je hoeft beslist geen senior te zijn. Gestart wordt om 9.30 uur bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, Mijdrecht. Tijdens het winterseizoen vanaf 1 november t/m eind februari wordt er gestart om 10 uur. De afstand is zo'n 80 tot 100 kilometer. Soms wat meer, soms wat minder. De snelheid bedraagt maximaal 25 km/uur. Halverwege is er uiteraard een koffiestop. 

Woensdagavondrit
Als het zomertijd is (vanaf begin april tot eind oktober) wordt er ook op woensdagavond gefietst in clubverband. Deze midweektochten starten om 18.30 uur bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, Mijdrecht. De afstand zal tussen de 50 en 60 kilometer liggen, later in het seizoen misschien wat meer en als het eens slecht weer is wat minder. Niemand blijft achter, samen uit samen thuis! Na afloop kunnen we gezellig iets drinken bij Tennishal De Ronde Venen, Dr. J. v.d. Haarlaan 3, Mijdrecht..

Clubweekend
Eind augustus vindt het Clubweekend plaats. Op vrijdag gaan we vanuit Vinkeveen naar een hotel in een mooie fietsaansprekende omgeving. Op zaterdag wordt er een tocht gereden van ongeveer 150 kilometer. Op zondag wordt weer naar huis gefietst. Er gaat ook een groep mee die dagelijks ongeveer 100 kilometer fietst. Alle routes zijn vooraf uitgezet door leden van de Toercommissie. Deelname aan het Clubweekend is alleen mogelijk voor leden van TTC De Merel. Klik HIER voor meer informatie.