Rondje Knooppunten 2011

Uitwaaien bij het Rondje Knooppunten

's Ochtends rond een uur of tien ziet de lucht in Vinkeveen er donker uit. Regenwolken dreigen. De wind wordt steeds harder. De meeste fietsers zijn al onderweg voor hun Rondje Knooppunten van fietsvereniging TTC De Merel. De donkere lucht zorgt er echter voor dat er daarna weinig fietsers meer opstappen bij café De Schans in Vinkeveen. Ten onrechte. De mensen die op het laatste moment beslissen om niet te fietsen, krijgen ongelijk. Want het blijft droog. De snelle mannen popelen om 8 uur al om te vertrekken. Om halftwaalf vertrekken de laatste fietsers: vier buurvrouwen die dikwijls met elkaar een tochtje fietsen. Zij laten zich nooit door het weer tegenhouden.

Drie routes zijn er: 35, 65 en 100 kilometer. De routes gaan vooral over rustige en voor veel fietsers ook onbekende weggetjes door de Vechtstreek en de Ronde Hoep. Alle afstanden komen samen op het gezellige terras van café De Eendracht in Abcoude. Wielrenners in strakke kleding zitten daar tussen de 'gewone' fietsers aan de koffie en het appelgebak.

Wind
Na de pauze in Abcoude krijgen de fietsers de wind in de open vlakte pal tegen. Ze moeten flink doortrappen. Uitgewaaid komt iedereen weer terug bij De Schans. Enthousiast over de mooie en duidelijk uitgepijlde routes. 
Met bijna 90 deelnemers is De Merel toch tevreden over de opkomst. De fietsvereniging rekent erop dat bij de editie van volgend jaar de zon weer volop schijnt. Voor het dubbele aantal deelnemers.


Foto's: Enno Steenhuis Geertsema & Tom Zuijdervliet