De 40ste PK Sport Bosdijkloop op zondag 18 februari 2018

PK Sport Bosdijkloop van zondag 18 februari 2018 

Uitslag, prijswinnaars, verslag en foto's van de PK Sport Bosdijkloop 2018 vind je HIER.          

PK Sport Bosdijkloop op zondag 18 februari 2018                                                                       

Voor iedereen die gezellig of prestatiegericht in de wintermaanden wil bewegen organiseert Toer Trim Club De Merel in Vinkeveen voor de 40ste keer de Bosdijkloop. Deze loop bestaat uit een halve marathon en een loop van 10 kilometer door het fraaie landschap in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen. Ook is er een loop van 5 kilometer en een jeugdloop van 1 kilometer door de kern van Vinkeveen.

 

Jeugdloop - 1 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen.
Deelname tot en met 12 jaar.
Starttijd: 11:30 uur (gele startnummers, gele route op routebord).
 
Wedstrijdloop - Halve Marathon - 21,097 kilometer
Een wegwedstrijd over verharde polderwegen van Vinkeveen via de Demmerik langs de molen van Wilnis en de toren van paviljoen De Grote Sniep richting Bosdijk, en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.
Deelname vanaf 16 jaar.
Starttijd: 12:00 uur (groene startnummers, groene route op routebord).
De tijdslimiet op de halve marathon is 6 minuten per kilometer, dus in totaal 2 uur en 6 minuten.

Wedstrijdloop - 10 kilometer
Ook het parcours van deze afstand is over verharde polderwegen. Van Vinkeveen via de Demmerik naar Oukoop en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.

Starttijd: 12:10 uur (rode startnummers, rode route op routebord).

Wedstrijdloop - 5 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen.

Starttijd: 12:20 uur (blauwe startnummers, blauwe route op routebord).

Inschrijven
Vanaf 1 november 2017 is inschrijven via internet mogelijk: www.inschrijven.nl. U kunt zich aanmelden voor de 21,1 km (deelname vanaf 16 jaar), 10 km, 5 km, en 1 km kinderloop (voor de jeugd tot en met 12 jaar). Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 15 februari 2018. Na deze datum kunt u zich inschrijven op de dag van de loop in De Boei, vanaf 10.30 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. In De Boei zijn inschrijfformulieren beschikbaar, maar u kunt het inschrijfformulier ook van te voren invullen en op de dag van de loop meenemen. Download het inschrijfformulier (pdf-formaat), vul het in en lever dit in bij de inschrijftafel en betaal contant het inschrijfgeld. Het inschrijfformulier vindt u HIER
 
Inschrijfgeld
Inschrijven voor de 10 km en de halve marathon kost € 8,00 en voor de 5 km € 6,00 op de dag van de loop. Deelname aan de jeugdloop is gratis! De voorinschrijving is € 1,00 goedkoper dan de inschrijving op de dag van de loop.

Alle deelnemers ontvangen een sportbon van hoofdsponsor PK Sport en vanwege het 40-jarig jubileum van de Bosdijkloop ook nog een herinnering. De deelnemers aan de Jeugdloop ontvangen een herinneringsmedaille. Tevens is er een tombola met mooie prijzen op uw startnummer.

Verkeersplan
Er is een verkeerscirculatieplan om de veiligheid van de lopers te verbeteren door de auto’s van de deelnemers niet te laten parkeren langs het parcours. Parkeermogelijkheden zijn er op het Kloosterplein (Herenweg), achter De Boei (Tuinderslaantje) en bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan) en in de straten achter het winkelcentrum. De Kerklaan (start- en finishlocatie) is vanaf 10:00 uur voor alle verkeer afgesloten. Vriendelijk verzoek om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen.
 
Wedstrijdsecretariaat
De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen, www.deboeivinkeveen.nl, is voorzien van een sporthal met kleedruimten, douches, en toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, prijsuitreiking, tasseninname en EHBO, en een foyer met horeca-faciliteiten.
 

Elektronische tijdwaarneming
Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming, via een chip aan de schoen. Elke deelnemer krijgt een Ipico-chip uitgereikt. Na de finish wordt de chip door vrijwilligers ingenomen.

Parcours
Het parcours is vlak en over verharde wegen. De start- en finishlocatie zijn nabij het wedstrijd-secretariaat, sporthal De Boei. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote kilometerborden aan de zijkant van de weg aangegeven, per afstand een andere kleur, en één bord per kilometer. Vele vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route. Wilt u alvast de route zien? Klik op de afstand en u krijgt een plattegrond met beschrijving van de route:
- 1 km
- 5 km
- 10 km
- 21,1 km

Loopt u niet mee, maar wilt u wel helpen als vrijwilliger? Neem contact op met Peter Meijer.

Prijzenschema
Voor de dames en heren bij de halve marathon zijn per categorie geldprijzen en bossen bloemen te winnen:

Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de halve marathon is een geldbedrag te winnen, voor zowel de dames als heren:

Tevens ontvangt de eerste dame/heer op de halve marathon een wisselbeker, in bruikleen voor een jaar, maar na drie keer winnen na elkaar of in totaal vijf maal winnen is de winnaar de eigenaar van de beker.

Voor de dames en heren bij de 10 kilometer zijn per categorie geldprijzen en bossen bloemen te winnen:

Op de halve marathon en de 10 kilometer zijn er geldprijzen, welke alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt. Bij geringe deelname wordt het aantal prijzen aangepast.

Voor de dames en heren op de 5 kilometer zijn medailles te winnen:

Voor de meisjes en jongens op de 1 kilometer jeugdloop zijn medailles te winnen:

Maar ook de andere deelnemers aan de jeugdloop ontvangen na de loop een medaille.

Categorie-indeling
De leeftijdscategorieën voor de halve marathon heren en voor de 10 km dames en heren:

Verversingsposten
Er zijn twee verversingsposten op de halve marathon (na 9 en 17,5 km). Eén op de 10 km (na 6,5 km). Alle posten zijn voorzien van water en sportdrank. Na de finish is water, sportdrank en sinaasappels beschikbaar.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 1 kilometer Jeugdloop is om 11:50 uur bij de brug op de Kerklaan. De overige prijsuitreikingen zijn in De Boei: 5 kilometer om 13:00, 10 kilometer om 13:30 en halve marathon om 14:00 uur.

Uitslagen
De uitslagen kunt u zondag 18 februari 2018 vanaf 17.00 uur vinden op www.uitslagen.nl en vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl.

Sponsors
Mede dankzij een groot aantal sponsors en PK Sport als hoofdsponsor is het mogelijk om de 40ste editie van de Bosdijkloop te organiseren. Binnenkort volgt hier het sponsoroverzicht.

Informatie
Peter Meijer (telefoonnummer 06-48013782)
E-mail: bosdijkloop@gmail.com
Internet: www.ttcdemerel.nl

Wilt u de informatie teruglezen in de Nieuwsbrieven? De laatste Nieuwsbrief van januari vind je HIER.