Verslag PK Sport Bosdijkloop 2018

Lenteachtige 40e jubileumeditie PK Sport Bosdijkloop

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de veertigste PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Twee prominente leden van TTC De Merel, Ton Bocxe en Jacques Turkenburg, gaven het startschot en alle deelnemers ontvingen een jubileumherinnering. Brent Pieterse uit Nieuwkoop was de snelste op de halve marathon met 1:16:56. Bij de dames was de overwinning evenals vorig jaar voor Samantha de Knijff uit Almere met een tijd van 1:25:38.

Deelname

De ZONdag deed zijn naam eer aan. De lopers en organisatoren konden genieten van schitterend weer. Volop zon, droog weer, zeven graden, met een lichte zuidwestenwind. Ideale omstandigheden om op alle afstanden volop strijd te leveren en snelle tijden te lopen. Met maar liefst 75 “thuislopers” uit Vinkeveen op een totaal van bijna 500 deelnemers.

Jeugdloop
Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Peter Idema uit Mijdrecht onder het finishdoek door in een tijd van 3:33 min. Bij de meisjes won evenals vorig jaar Esmee Meering uit Uithoorn in 3:49 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Nederhorst den Berg afkomstige Hielke Hilberts met 17:13 min. Bij de dames won Eline Tap uit Mijdrecht in 21:05 min.

10 kilometer

De afstand van de 10 kilometer heeft altijd het grootste deelnemersveld. Meer dan 200 deelnemers stonden aan de start om deze afstand te volbrengen. De winnaar bij de heren was Sjoerd Heemstede uit Uithoorn met een snelle tijd van 35:01 min. “Het eerste deel heb ik lekker gelopen, tempo was goed, geen last van de wind, na 6,5 kilometer was het parcours enigszins glad en ongelijk, hierdoor tijd verloren, maar uiteindelijk met een ruime voorsprong gewonnen”. Bij de dames won Kim Linstra uit Amersfoort met een tijd van 40:54 min. “Het was prettig loopweer, maar had gehoopt onder de 40 minuten te lopen, wat snelheid verloren in het laatste deel, voor mij een leuke snelheidstraining, want ik ben in training voor de marathon van Boston”.

Halve marathon
Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer. Met een nieuw, veilig en aantrekkelijk parcours over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk). De overwinning ging bij de heren naar de uit Nieuwkoop afkomstige Brent Pieterse met een tijd van 1:16:56. Afgelopen jaren was hij derde en tweede, maar nu zijn eerste overwinning op de halve marathon van de PK Sport Bosdijkloop. “Leuk parcours, goede wedstrijd gelopen, vanaf kilometer 6 alleen gelopen en met een ruime voorsprong van ongeveer 1 minuut gewonnen, had gehoopt op de snelle tijd van vorig jaar, maar vandaag zat er niet meer in”. Brent kreeg een wisselbeker. Dennis de Knijff uit Almere werd tweede met 1:17:51 en Sander Looijmans uit Maarssen derde met 1:18:10. Bij de dames was de overwinning, evenals vorig jaar, voor Samantha de Knijff uit Almere met een snelle tijd van 1:25:38, bijna 6 minuten sneller dan vorig jaar. Ook Samantha kreeg een wisselbeker. Babette Warendorf uit Amsterdam werd tweede met 1:33:14. De derde plaats was voor Cora van Rooijen uit Uithoorn met 1:34:11.

Organisatie
Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren is het gelukt om de organisatie zo gladjes mogelijk te laten verlopen. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. Kortom deze jubileumeditie van de PK Sport Bosdijkloop was een geslaagd evenement.

De 41e PK Sport Bosdijkloop wordt gehouden op zondag 17 februari 2019.