De 43ste PK Sport Bosdijkloop op zondag 20 februari 2022

DE 43STE PK SPORT BOSDIJKLOOP OP ZONDAG 20 FEBRUARI 2022

PK Sport Bosdijkloop op zondag 20 februari 2022

Voor iedereen die gezellig of prestatiegericht in de wintermaanden wil bewegen organiseert Toer Trim Club De Merel in Vinkeveen voor de 43ste keer de Bosdijkloop. Deze loop bestaat uit een halve marathon en een loop van 10 kilometer door het fraaie landschap in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen. Ook is er een loop van 5 kilometer en een Kids Run van 1 kilometer door de kern van Vinkeveen.

Kids Run - 1 kilometer (afhankelijk van de corona maatregelen)
Deze loop voor de jongste sportievelingen gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen. Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar, waarbij tijdens deze loop één volwassene mag meelopen. Maar let op: om de tijdregistratie van deze volwassene niet te verstoren, wordt men verzocht om niet met een chip aan de schoen over de finish lopen bij de Kids Run. Starttijd: 11:30 uur (gele startnummers, gele route op routebord).

Wedstrijdloop - Halve Marathon - 21,097 kilometer
Een wegwedstrijd over grotendeels verharde polderwegen van Vinkeveen via de Demmerik langs de molen van Wilnis, en de toren van paviljoen De Grote Sniep richting Bosdijk, en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen. Deelname vanaf 16 jaar. Starttijd: 12:00 uur (groene startnummers, groene route op routebord). De tijdslimiet op de halve marathon is 6 minuten per kilometer, dus in totaal 2 uur en 6 minuten.

Wedstrijdloop - 10 kilometer
Ook het parcours van deze afstand is over grotendeels verharde polderwegen. Via de Demmerik naar Oukoop en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.
Starttijd: 12:10 uur (rode startnummers, rode route op routebord).

Wedstrijdloop - 5 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen.
Starttijd: 12:20 uur (blauwe startnummers, blauwe route op routebord).

Inschrijven
Vanaf 1 november 2021 is inschrijven via internet mogelijk:
www.inschrijven.nl. U kunt zich aanmelden voor de 21,1 km (deelname vanaf 16 jaar), 10 km, 5 km, en 1 km Kids Run (voor de jeugd tot en met 12 jaar). Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 17 februari 2022.

De organisatie zal géén inschrijfgeld terugstorten indien men niet deel kan nemen aan de PK Sport Bosdijkloop. Het is wel mogelijk om een inschrijving over te dragen aan een andere loper/loopster via bosdijkloop@gmail.com. Indien door onvoorziene omstandigheden het evenement niet door kan gaan, vindt geen teruggave van het inschrijfgeld plaats. Bij de voorinschrijving wordt om een 06-nummer gevraagd om een SMS te kunnen versturen bij een afgelasting of een andere wijziging op het laatste moment. Inschrijven is ook mogelijk op de dag van de loop in De Boei (afhankelijk van de corona maatregelen), vanaf 10.00 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start, alleen kontante betaling van het inschrijfgeld (geen PIN aanwezig). In De Boei zijn inschrijfformulieren beschikbaar, maar u kunt het inschrijfformulier ook van te voren invullen en op de dag van de loop meenemen, download het inschrijfformulier: inschrijf_Excel (Excel-formaat) of inschrijf_pdf (pdf-formaat).

Inschrijfgeld
Inschrijven voor de 10 km en de halve marathon kost € 8 en voor de 5 km € 6. Deelname aan de Kids Run is gratis! Alle deelnemers ontvangen een sportbon van hoofdsponsor PK Sport. De deelnemers aan de Kids Run ontvangen een herinneringsmedaille.

Auto parkeren
Komende vanaf de N201 (afslag Vinkeveen) zijn er parkeermogelijkheden op het Kloosterplein (Herenweg) en achter De Boei (Tuinderslaantje). Komende vanaf de N212 zijn er parkeermogelijkheden bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan) en in de straten achter het winkelcentrum. De Roerdompstraat (start- en finishlocatie) is vanaf 10:00 tot 14:30 uur voor alle verkeer afgesloten. Vriendelijk verzoek om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen.
 
Wedstrijdsecretariaat
De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen, www.deboeivinkeveen.nl is voorzien van een sporthal met kleedruimten, douches, en toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, prijsuitreiking, tasseninname en EHBO, en een foyer met horeca-faciliteiten (afhankelijk van de corona maatregelen).

Elektronische tijdwaarneming
Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming, via een chip aan de schoen. Elke deelnemer krijgt een Ipico-chip uitgereikt. Na de finish wordt de chip door vrijwilligers ingenomen.

Parcours
Het parcours is vlak en over grotendeels verharde wegen. De start- en finishlocatie zijn nabij het wedstrijdsecretariaat, sporthal De Boei. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met kilometerborden aan de zijkant van de weg aangegeven. Op de 10 kilometer en halve marathon zijn er voorrijders op de fiets voor de eerste dame/heer. Vele vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route. Wilt u alvast de route zien? Klik op de afstand en u krijgt een plattegrond met beschrijving van de route:

- 1 km
- 5 km
-
10 km
-
21,1 km

Prijzenschema
Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de halve marathon is een geldbedrag te winnen, voor zowel de dames als de heren:

Tevens ontvangt de eerste dame/heer op de halve marathon een wisselbeker, in bruikleen voor een jaar, maar na drie keer winnen na elkaar of in totaal vijf maal winnen is de winnaar de eigenaar van de beker.

Op de halve marathon en de 10 km zijn geldprijzen en/of bossen bloemen te winnen, zowel voor de dames als de heren.

Op de 5 kilometer zijn medailles te winnen:

Op de 1 kilometer Kids Run zijn medailles te winnen:

Maar ook de andere deelnemers aan de Kids Run ontvangen na de loop een medaille.

Verversingsposten
Er zijn twee verversingsposten op de halve marathon (na 9 en 17,5 km). Eén op de 10 km (na 6,5 km). Alle posten zijn voorzien van water en stukjes banaan. Na de finish is water en frisdrank beschikbaar.

Prijsuitreiking (afhankelijk van de corona maatregelen)
De prijsuitreiking van de 1 kilometer Kids Run is om 11:50 uur bij de brug op de Kerklaan. De overige prijsuitreikingen zijn in De Boei: 5 kilometer om 13:00, 10 kilometer om 13:30 en halve marathon om 14:00 uur. Om te stimuleren dat de winnaars bij de prijsuitreiking aanwezig zijn delen we sinds enkele jaren de prijzen alleen bij de prijsuitreiking op de dag van de loop uit.

Uitslagen
De uitslagen kunt u zondag 20 februari 2022 vanaf 17.00 uur vinden op
www.uitslagen.nl en vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl.

Sponsors
Mede dankzij een groot aantal sponsors en PK Sport uit Vinkeveen als hoofdsponsor is het mogelijk om de 43ste editie van de Bosdijkloop te organiseren. Binnenkort volgt hier het sponsoroverzicht.

Vrijwilligers
Voor de organisatie van de PK Sport Bosdijkloop hebben we een vaste groep TTC de Merel leden waarop we elk jaar een beroep doen, maar dat is niet voldoende. Helaas moeten we elk jaar vrijwilligers en verkeersregelaars van andere organisaties vragen om ons te helpen. Dat kan anders denken wij. Graag willen we de NIEUWE leden en de leden die nog niet helpen vragen zich aan te melden. Ook familieleden of kennissen zijn uiteraard welkom. Loopt u niet mee, maar wilt u wel helpen als vrijwilliger? Neem contact op met Peter Meijer: 06-48013782 of e-mail naar peter.ttcdemerel@gmail.com.

Informatie PK Sport Bosdijkloop
Peter Meijer (telefoonnummer 06-48013782)
E-mail:
bosdijkloop@gmail.com
Internet: www.ttcdemerel.nl

Wilt u de informatie teruglezen in de Nieuwsbrieven? Binnenkort volgen hier de Nieuwsbrieven.